ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το www.starcomics.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης πρϊόντων μέσω του Διαδικτύου, της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ» (ΑΦΜ: 106155177, ΔΟΥ: ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ 067484203000), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή (Αγίου Ιωάννου 18-20). Κύριο και πρωταρχικό μέλημα της επιχείρησής μας είναι η γνωστοποίηση των όρων, που διέπουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του www.starcomics.gr προς όλους εσάς τους επισκέπτες των ιστοσελίδων του και που σκοπό έχει την ενημέρωσή σας για τα δικά σας δικαιώματα και υποχρεώσεις και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας στην αναζήτηση και αγορά των προϊόντων από το κατάστημά της. Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα www.starcomics.gr συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεσή σας με αυτούς.


Παρεχόμενα Προϊόντα και Πληροφορίες

H επιχείρησή μας δεσμεύεται ως προς την ποιότητα και την πληρότητα των προιόντων και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της starcomics.gr, τόσο όσον αφορά τα ακριβή στοιχεία που εκτίθενται όσο και των παρεχομένων, από το ηλεκτρονικό κατάστημα της, υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτερας βίας.


Περιορισμός ευθύνης 

Η επιχείρηση μας δεν ευθύνεται έναντι των πελατών/χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους (εκτός των περιπτώσεων της επόμενης παραγράφου. «Υπαναχώρηση/Επιστροφή - Αντικατάσταση προϊόντος») Επίσης επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.starcomics.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.


Υπαναχώρηση/Επιστροφή – Αντικατάσταση Προϊόντων

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάσταση τους α) σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της επιχείρησής μας πουλήθηκαν λανθασμένα προϊόντα ή προϊόντα κακής και ελαττωματικής ποιότητας (λάθος στην λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά την μεταφορά, με κακή συσκευασία κ.λπ.) και β) σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε πρόβλημα/πραγματικό ελάττωμα στο προϊόν (λειτουργίας ή ποιότητας) το οποίο καλύπτει η εγγύηση του προϊόντος και εφόσον η εγγύηση έχει δοθεί από την επιχείρησή μας.


Δικαίωμα υπαναχώρησης αγαθών

Ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει εντός δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επιβαρύνεται με οποιαδήποτε δαπάνη, εκτός από τα έξοδα επιστροφής.  Εξαιρούνται τα comics και τα graphic novels. Η προθεσμία αυτή αρχίζει από την ημέρα παραλαβής των προϊόντων.


Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, o καταναλωτής υποχρεούται να αποστείλει άμεσα το προϊόν εντός της συσκευασίας του, ενώ η επιχείρηση υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά που του κατέβαλε ο καταναλωτής εντός 14 ημερών από την παραλαβή της αίτησης ακύρωσης. Η επιστροφή των χρημάτων ενδέχεται να καθυστερήσει σε περίπτωση καθυστέρησης επιστροφής των προϊόντων. Στα χρήματα που θα επιστραφούν περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής που πληρώθηκαν από τον καταναλωτή για την αγορά. Η επιστροφή του τιμήματος γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έγινε η εξόφληση, κατόπιν συνεννόησης.


Ακύρωση Παραγγελίας

Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε τη παραγγελία σας, για οποιονδήποτε λόγο, πριν αποσταλεί αυτή (συνήθως αποστέλεται την επόμενη εργάσιμη).Η ακύρωση μπορεί να γίνει με όλους τους τρόπους επικοινωνίας μαζί μας (τηλεφωνο,e-mail) και η αποζημίωσή σας είναι άμεση.


Αποστολή Παραγγελίας

Η αποστολη της παραγγελίας γίνεται το αργότερο, κι εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα των προιόντων, την επόμενη εργάσιμη ημέρα εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας που καθιστούν αδύνατη την αποστολή.Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση μας είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση σας πέρι της εξέλιξης της παραγγελίας σας. 


Τιμές των πωλούμενων προϊόντων

Στις τιμές που αναγράφονται στους σχετικούς καταλόγους δίπλα από κάθε προϊόν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ (6% για βιβλία και περιοδικά, 24% για τα παιχνίδια, αφίσες, ενδύματα και για τα υπόλοιπα είδη).


Υποχρεώσεις επισκέπτη / χρήστη

Ο επισκέπτης / χρήστης του Δικτυακού μας τόπου οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαικού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου. Επίσης, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, ευγενικά και διακριτικά κατά την διάρκεια επίσκεψής του και χρήσης του Δικτυακού μας τόπου, ενώ απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλων που αντίκεινται στην NETIQUETTE ( Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών INTERNET ). Οιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Δικτυακό μας τόπο ή στο Δίκτυο γενικότερα απορρέουσα από την κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον χρήστη / επισκέπτη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής του ευθύνης.


Προσωπικά δεδομένα Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (N 2472/1997)

Σας ενημερώνουμε ότι, για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτησή σας, επεξεργαζομαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, βάσει του Ν. 2472/1997 και των σχετικών τροποποιήσεων του και σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες: Παρέχετε μόνο τα τυπικά και απαραίτητα στοιχεία σας, που αφορούν στην ομαλή ολοκλήρωση της αγοράς. Σε καμία περίπτωση δεν διακινούνται προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους (άρθρο 11 ν. 2472/1997). Σε καμία περίπτωση δεν πωλούνται ή ενοικιάζονται προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς για τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησής σας και την πληρέστερη ενημέρωσή σας. Εξαίρεση στη δέσμευση αυτή είναι η περίπτωση που οι συγκεκριμένες πληροφορίες ζητηθούν με δικαστική απόφαση από τα αρμόδια κρατικά όργανα.


Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του Περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας αποτελεί αντικείμενο της πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, εκτός εάν υπάρχει ρητή αντίθετη ένδειξη.Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της επιχείρησής μας .Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ' οποιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.Οι επωνυμίες και τα σήματα που περιλαμβάνονται στην παρούσα ιστοσελίδα αποτελούν κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα και ανήκουν στην ιδιοκτησία μας.Οτιδήποτε εμφανίζεται στην παρούσα ιστοσελίδα και αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται αποκλειστικά και μόνο στη δική τους σφαίρα ευθύνης.


Διαφημιστικά μηνύματα

Το www.starcomics.gr παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν την πληροφόρησή τους για τα νέα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά και για άλλες τυχόν προσφορές, με την αποστολή διαφημιστικών - ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση. Το www.starcomics.gr δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία του. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων.

 
Ασφάλεια

Το www.starcomics.gr αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. 


Αναγνώριση Πελάτη 

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία. Σας δίνετε η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητάς και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το ηλεκτρονικό κατάστημα του www.starcomics.gr δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης).


ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

H αποστολή των προιόντων της εταιρίας μας γίνεται με την εταιρία ταχυμεταφορών SPEEDEX (ΔΩΡΕΑΝ για παραγγελίες πάνω από €50 και με επιβάρυνση: +3,00 € για παραγγελίες κάτω από €50)


ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Πληρωμή με χρεωστική/πιστωτική/προπληρωμένη κάρτα στο ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς


Πληρωμή στο ασφαλές περιβάλλον του PayPal με χρεωστική/πιστωτική/προπληρωμένη κάρτα ή PayPal Balance


Αντικαταβολή

(Επιβάρυνση: +2,50 €)


Κατάθεση

σε τράπεζα Πειραιώς ή Eurobank


Πληρωμή στο φυσικό κατάστημα με μετρητά ή με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας